Header pic

Pic

Απελευθέρωση άγριων ζώων στο Χερονήσι.


 Εκατοντάδες παιδιά από σχολεία της Κυνουρίας, δάσκαλοι αλλά και κάτοικοι της περιοχής είχαν σήμερα, το πρωί, τη μοναδική ευκαιρία να δουν απο κοντά την απελευθέρωση ενός τσακαλιού και τριών γερακιών, στο Χερονήσι, από τους ανθρώπους της ΑΝΙΜΑ και του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα – Μουστού.

 Το τσακάλι βρισκόταν για δύο μήνες στο σταθμό του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ANIMA και είχε εντοπιστεί στις 23 Νοεμβρίου του 2012 από τους φύλακες του Φορέα κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους στην περιοχή του Μουστού. Το νεαρό ζωό ήταν γεμάτο πληγές από δαγκώματα άλλων ζώων- πιθανώς σκύλων- και πολύ ταλαιπωρημένο. Σύμφωνα με τους ειδικούς της Ομάδας Περίθαλψης του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ANIMA, παρ΄ όλη την κακή του κατάσταση ανταποκρίθηκε πολύ γρήγορα στο πρόγραμμα περίθαλψης και η ανάρρωσή του ήταν γρήγορη. Οι δύο γερακίνες αποθεραπεύτηκαν πρόσφατα και ήταν κι αυτές έτοιμες για να ακολουθήσουν τη διαδικασία επανένταξής τους στη φύση.
Η απελευθέρωση των ζώων έγινε από 4 μικρές μαθήτριες που προέκυψαν μετά από κλήρωση και σίγουρα είχαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη τους. Ολοι οι μαθητές, πάντως, από τα Δημοτοκά Σχολεία Αστρους, Λεωνιδίου, Αγίου Ανδρέα, Τυρού και Βερβένων, τα Γυμνάσια Αγίου Ανδρέα και Τυρού, παρακολούθησαν με έντονο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό τη διαδικασία.
Το παρών στην εκδήλωση έδσωσαν ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Μ. Σκαντζός, ο π/σ κ. Δ. Λαλουδάκης, οι Αντιδήμαρχοι Βόρειας Κυνουρίας κκ. Δ. Γκαύρος και Π. Μαντάς, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Κ. Σίδερης.

Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες που μας έστειλε η κ.Ειρήνη Μαρά και την ευχαριστούμε πάρα πολύ.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.