Header pic

Pic

Δικαστική νίκη της ΦΑΓΕ επί της Chobani

Βρετανικό δικαστήριο δικαίωσε την ελληνική γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ έναντι της εταιρείας Chobani, καθώς χαρακτήρισε ως παραπλανητική την επισήμανση «ελληνικό γιαούρτι» που χρησιμοποιούσε...


... στις συσκευασίες των γιαουρτιών της η αμερικανική εταιρεία Chobani. Το δικαστήριο υποστήριξε ότι η επισήμανση προκαλεί σύγχυση στους καταναλωτές.

«Το δικαστήριο εξέδωσε απόφαση με την οποία έκανε δεκτά όλα τα αιτήματα της ΦΑΓΕ. Συγκεκριμένα δέχτηκε το αίτημα της ΦΑΓΕ για εκτεταμένη παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας και απέρριψε την ανταπαίτηση του Chobani για υποτιθέμενη συκοφαντική εμπορική δυσφήμιση» σημειώνει η διοίκηση της εταιρείας ΦΑΓΕ, τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα τη νίκη της στην Αγγλία για το ελληνικό γιαούρτι.

Η βρετανική δικαιοσύνη επέβαλε μόνιμα ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας Chobani, περιορίζοντας ταυτόχρονα τη συγκεκριμένη εταιρεία από την εμπορία οποιουδήποτε γιαουρτιού ως ελληνικό γιαούρτι, εκτός και εάν αυτό είναι ή περιέχει γιαούρτι που παράγεται στην Ελλάδα. «Το αποτέλεσμα είναι ότι μόνο γιαούρτι το οποίο παράγεται στην Ελλάδα σύμφωνα με μέθοδο στράγγισης η οποία έχει ως αποτέλεσμα να είναι το γιαούρτι σε υφή πυκνό και κρεμώδες, μπορεί να ονομάζεται ελληνικό γιαούρτι στο Ηνωμένο Βασίλειο» τονίζει η διοίκηση της ΦΑΓΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.