Header pic

Pic

Σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση των ζημιών στο Μουσείο του Άστρους















Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας ψήφισε πίστωση ποσού 47.751,03 € για την κάλυψη της δαπάνης κατασκευής του έργου: «Αποκατάσταση αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους στη Δ.Κ. Άστρους (άρση ετοιμορροπίας)».


Το έργο θα πληρωθεί από πιστώσεις του προγράμματος ΣΑΤΑ και ιδίους πόρους του Δήμου.

Η ανάδειξη του αναδόχου για την εκτέλεση του έργου: «Αποκατάσταση αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους στη Δ.Κ. Άστρους (άρση ετοιμορροπίας)», προϋπολογισμού μελέτης 47.751,03 € θα γίνει με πρόχειρο διαγωνισμό.

Η ανάγκη για την αποκατάσταση του μουσείου προέκυψε μετά από τις ζημιές που υπέστη το κτίριο του μουσείου ύστερα από τον σεισμό της 08/06/2008, με επίκεντρο το γειτονικό Λεωνίδιο.

Το κτίριο που σήμερα στεγάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο κατασκευάστηκε περί το τέλος του 18ου αιώνα, σύμφωνα με ιστορικές περιγραφές και ήταν η γνωστή «Σχολή Καρυτσιώτη» που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1805.

Αποτελεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο σύμφωνα με το ΦΕΚ 127/08-08-46 (Υ.Α. 47192/1433/11-06-46).

Συνοπτικά οι εργασίες που θα εκτελεστούν στο μνημείο στο πλαίσιο τη Προγραμματικής Σύμβασης είναι οι ακόλουθες:

Υποστύλωση των θόλων των υπογείων στις θέσεις που παρατηρούνται οι εγκάρσιες ρωγμές στην θολοδομία.

Αποκατάσταση των ρωγμών στους εσωτερικούς εγκάρσιους τοίχους του κτιρίου με ταυτόχρονη ενίσχυσή τους.

 http://www.kalimera-arkadia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.