Σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση των ζημιών στο Μουσείο του ΆστρουςΗ Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας ψήφισε πίστωση ποσού 47.751,03 € για την κάλυψη της δαπάνης κατασκευής του έργου: «Αποκατάσταση αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους στη Δ.Κ. Άστρους (άρση ετοιμορροπίας)».


Το έργο θα πληρωθεί από πιστώσεις του προγράμματος ΣΑΤΑ και ιδίους πόρους του Δήμου.

Η ανάδειξη του αναδόχου για την εκτέλεση του έργου: «Αποκατάσταση αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους στη Δ.Κ. Άστρους (άρση ετοιμορροπίας)», προϋπολογισμού μελέτης 47.751,03 € θα γίνει με πρόχειρο διαγωνισμό.

Η ανάγκη για την αποκατάσταση του μουσείου προέκυψε μετά από τις ζημιές που υπέστη το κτίριο του μουσείου ύστερα από τον σεισμό της 08/06/2008, με επίκεντρο το γειτονικό Λεωνίδιο.

Το κτίριο που σήμερα στεγάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο κατασκευάστηκε περί το τέλος του 18ου αιώνα, σύμφωνα με ιστορικές περιγραφές και ήταν η γνωστή «Σχολή Καρυτσιώτη» που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1805.

Αποτελεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο σύμφωνα με το ΦΕΚ 127/08-08-46 (Υ.Α. 47192/1433/11-06-46).

Συνοπτικά οι εργασίες που θα εκτελεστούν στο μνημείο στο πλαίσιο τη Προγραμματικής Σύμβασης είναι οι ακόλουθες:

Υποστύλωση των θόλων των υπογείων στις θέσεις που παρατηρούνται οι εγκάρσιες ρωγμές στην θολοδομία.

Αποκατάσταση των ρωγμών στους εσωτερικούς εγκάρσιους τοίχους του κτιρίου με ταυτόχρονη ενίσχυσή τους.

 http://www.kalimera-arkadia.gr/

Share/Bookmark

Συγγραφέας

Επιμέλεια από Korakovouni WebRadio

Επικοινωνήστε με το KWR μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail) στη διεύθυνση korakovouniwr@gmail.com . Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τον ιστότοπό μας για την ενημέρωσή σας.

0 σχόλια:

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.