Header pic

Pic

Την 4η Ιουλίου του 2004 - Η Ελλάδα έκανε το αδύνατο

Πάνε 9 χρόνια από τότε. Ήταν η 4η Ιουλίου του 2004, σαν σήμερα και όλη η Ελλάδα βρισκόταν στη Λισσαβώνα. Ο καθένας μας περίμενε να ξεκινήσει ο αγώνας, είχαμε πίστη, θέληση και προπάντων καρδιά να κάνουμε το αδύνατο.



Μόλις η 2η φορά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μια χώρα που δεν είχε κάνει νίκη ποτέ ξανά. Η ιστορία του πειρατικού, γιατί σαν σύμβολο το Euro είχε ένα καράβι, ξεκίνησε στις 12 Ιουνίου με τον αγώνα Ελλάς - Πορτογαλία, όπου τελείωσε με νίκη της Ελλάδος 2-1. Μεθυσμένοι και απορημένοι όλοι, τι κάναμε λέγαμε κοιτώντας ο ένας τον άλλον, δεν το πίστευε κανείς, Νικήσαμε!

Δεύτερο παιχνίδι με την Ισπανία 1-1 και κλείσιμο των ομίλων με την ήττα από την Ρωσία.

Η Ελλάδα περνά σαν δεύτερη στον όμιλο και αντιμετωπίζει την Γαλλία (27 Ιουνίου) των μεγάλων αστεριών. Στο 65' ο Ζαγοράκης αδειάζει τον Λιζεραζού με μία υπέροχη ντρίπλα και βρίσκει τον Χαριστέα που κάνει το 1-0.

Ημιτελικά, αντιμέτωποι με το φαβορί του Euro, την Τσεχία (1 Ιουλίου). Κανονικός αγώνας, 0-0. Έρχεται η παράταση και στο τέλος του Α' ημιχρόνου στο 105' ο Τραϊανός Δέλλας σκοράρει με κεφαλιά! Τελειώνει το παιχνίδι με το ασημένιο γκολ (όποιος νικούσε στο ημίχρονο νικούσε και στο παιχνίδι)

Τελικός (4η Ιουλίου 2004). Όπως στην πρεμιέρα, Ελλάς - Πορτογαλλία. Όλοι μέσα μας το ξέραμε, περιμέναμε το όνειρο να βγει αληθινό και στο 56' ο Άγγελος Μπασινάς εκτελεί το κόρνερ, βρίσκει τον Άγγελο Χαριστέα, ο οποίος σκοράρει με εκπληκτική κεφαλιά! Όλοι πετούσαμε μαζί με αγγέλους, ήταν υπέροχο, μαγικό, φανταστικό. Είχαμε κέφι, είχαμε διάθεση, αλλάξαμε την ιστορία. Η ομάδα που δεν είχε νικήσει ποτέ μέχρι τότε πήρε το κύπελλο.



Δώσαμε όραμα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, του κόσμου. Σε κάθε σημείο του πλανήτη ήμασταν πρωτοσέλιδο, ακόμα και οι Τούρκικες εφημερίδες έγραφαν στα ελληνικά "Συγχαρητήρια Γείτονες"...
... τελικά δεν θέλει πολύ να αλλάξουμε τον κόσμο, ακόμα μπορούμε, αρκεί να το πιστέψουμε, όλοι μαζί χέρι χέρι, χωρίς κόμματα και διχαστές, όλοι για το εμείς και όχι το εγώ, μπορούμε να βγούμε από τον βούρκο, να καθαρίσουμε και να μεγαλουργήσουμε, γιατί είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ.


σχόλιο αρθρογράφου: κι όποιος πει το αντίθετο, να του βγει το μάτι!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.