Header pic

Pic

Όταν η ασυδοσία περνά στο αίμα! Ωχ βρε αδερφέ, εμείς θα φτιάξουμε τον κόσμο;

Ένα φαινόμενο περίεργο, σπάνιο δεν ξέρω αλλά περίεργο. Λοιπόν το σπίτι μου είναι 200 μέτρα από τη πλατεία του χωριού μου. Παίρνω το τουτού μου (το αυτοκίνητο) και βγαίνω για καφέ. Τι να περπατήσω, καρδιακός είμαι και μου είπε ο γιατρός να γράφω χιλιόμετρα,;;; θα πάρω το αυτοκίνητο και θα βγω.


Πού θα το παρκάρω; παντού, άλλωστε το χωριό μου ανήκει, κάποτε ασχολήθηκα με τα κοινά, άρα τα πάντα μου ανήκουν... τα χωράφια του παππού μου.
Είχα το ΡΚ-9271, ΤΟΥΟΤΑ, το 2ο αυτοκίνητο στη περιοχή της Κυνουρίας, το πάρκαρα σε δρόμο που μόνο άνθρωποι περνούσαν, μονοπάτι... πήρα άλλο, συνέχισα να το παρκάρω εκεί... πέρασαν χρόνια και που είπαν πως οι Dukes του Hazard  δεν περνούσαν πάνω οδηγώντας στις δύο ρόδες. Σεβάστηκα τις επιθυμίες τους, το απομάκρυνα. Τώρα περνά γάιδαρος με κλαρί στη πλάτη άνετα!

Δε μίλησα!

Βλέπω όμως μία πλατεία (που δεν είναι άσυλο ανιάτων, απλά είναι η πλατεία και έχει κανόνες και νόμους) βλέπω να παρκάρουν στη πιάτσα των ΤΑΞΙ, να ψάχνουν οι επαγγελματίες μέρος να βάλουν τα οχήματά τους, αυτά που τους προσφέρουν μεροκάματο και γενικότερα προσφέρουν κοινωνικό έργο!

Βλέπω να κλείνουν διαβάσεις, γιατί νομίζουν πως στη νησίδα, στο κέντρο του χωριού γράφει Πάρκιν... να είναι ανάγκη να περάσει ασθενοφόρο ή πυροσβεστικό και να πρέπει να ψάχνει τον καθένα που παίζει διλωτή ή ξερή, να πάρει το όχημά του.

Να καίγομαι κι εσύ να παίζεις με την τύχη μου.

Βλέπω στην διασταύρωση με τον επαρχιακό δρόμο, πάνω στη στροφή να παρκάρουν το όχημά τους λόγω σκιάς, βλέπω φονιάδες από πάσα νόσο και πάσα μαλακία να κυκλοφορούν και να αδιαφορούν... βλέπω και συμπατριώτες μου να αδιαφορούν. ΕΩΣ ΠΟΤΕ;;; Μέχρι το κακό να έρθει στην οικογένειά τους!

Η κοινωνία μας δείχνει τι είμαστε κι εμείς είμαστε αγράμματα ζώα, που νομίζουμε πως γίναμε άρχοντες σε μια στιγμή... Δεν είναι έτσι, ο Κύριος είπε, "αυτός που θα ταπεινωθεί, που θα αγαπήσει και θα υπηρετήσει τον συνάνθρωπό του, αυτός θα κερδίσει", νομίζετε πως ακόμα είστε έξυπνοι;;;


Εν Κορακοβούνιω, για το KWR
Μιχάλης Μπακάλης (MiC)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.