Τι είμαστε και τι πιστεύουμε; Άκρα για τα άκρα ή φίλοι;

  • στις Σάββατο, Νοεμβρίου 02, 2013 -
  • 0 σχόλια
(μήπως κοιμόμαστε; είμαστε μωρά... μοροί, μορές [μωροί - μωρές])
από τον φίλο μας Γιώργο που μας θύμισε, μας έμαθε τον Καζαντζάκη... από τα λόγια τα πολλά που είπε ο "αφορισμένος"... κατά πολλούς, αλλά για άλλους έλεγε την αλήθεια, έπαιξε με το μυαλό μας, οι αδύναμοι παραδόθηκαν και τον εξόρισαν, οι δυνατοί τον κοίταξαν με δέος και τρόμο γιατί βρήκαν κάποιον να πει όλα όσα ήταν μέσα τους! Όλα τα στοιχειά, τα σμερδάκια, τα φαντάσματα που μας κυνηγούν!


«Μια μέρα ο Αλλάχ βρέθηκε μπόσικος, έπιασε φωτιά και κοπριά κι έπλασε το Ρωμιό. Μα ευτύς, ως τον είδε, το μετάνιωσε. Είχε ένα μάτι ο αφιλότιμος που τρυπούσε ατσάλι. «Τι να γίνει τώρα, μουρμούρισε ο Αλλάχ, την έπαθα.
 
Ας πιάσω να κάμω τώρα τον Τούρκο, να σφάξει το Ρωμιό, να βρει ο κόσμος την ησυχία του.» Και ευτύς, χωρίς να χασομεράει, βάνει σ’ ένα ταψί τον Τούρκο και το Ρωμιό να παλέψουν. Πάλευαν, πάλευαν ως το βράδυ, κανένας δεν έριχνε το κάτω τον άλλον Μα ευτύς, ως σκοτείνιασε, βάνει ο άτιμος Ρωμιός τρικλοποδιά, κάτω ο Τούρκος! « Ο διάολος θα με πάρει, μουρμούρισε ο Αλλάχ, την έπαθα πάλι. 
 
Τούτοι οι Ρωμιοί θα φάνε τον κόσμο, πάνε οι κόποι μου χαμένοι… Τι να κάμω;» Ολονύχτα δεν έκλεισε μάτι ο κακομοίρης, μα το πρωί, πετάχτηκε απάνω και χτύπησε τις χερούκλες του: «Βρήκα βρήκα» φώναξε.
 
 Έπιασε πάλι φωτιά και κοπριά, κι έφτιαξε έναν άλλο Ρωμιό, και ους έβαλε στο ταψί να παλέψουν. Άρχισε το πάλεμα. Τρικλοποδιά ο ένας, τρικλοποδιά κι ο άλλος. Μπηχτές ο ένας, μπηχτές κι ο άλλος. Μπαμπεσιά ο ένας, μπαμπεσιά κι ο άλλος… Πάλευαν, πάλευαν, έπεφταν, σηκώνουνταν, πάλευαν πάλι, ξανάπεφταν, ξανασηκώνουνταν, πάλευαν… Κι ακόμα παλεύουν!
Κι έτσι ο κόσμος βρήκε την ησυχία του…!»

απόσπασμα απο το «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται» του Νίκου Καζαντζάκη
 
σας θυμίζει τίποτα; Βλέπετε τον εαυτό σας και τον γείτονα, τον απέναντι; βλέπετε την αλήθεια;

Λυπάμαι... διορθώστε το γρήγορα!
 
 
MiC από δημοσίευση του George Lytrivis Melios στο Facebook

 
 
 
 
 

Share/Bookmark

Συγγραφέας

Επιμέλεια από Korakovouni WebRadio

Επικοινωνήστε με το KWR μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail) στη διεύθυνση korakovouniwr@gmail.com . Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τον ιστότοπό μας για την ενημέρωσή σας.

0 σχόλια:

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.