Έξι τρόποι να αντιμετωπίσετε τις φοβίες σας

  • στις Δευτέρα, Νοεμβρίου 04, 2013 -
  • 0 σχόλια
Όλο και περισσότερα είναι τα άτομα που υποφέρουν από φοβίες. Πρόκειται για πολύ συνηθισμένη διαταραχή, που προσβάλλει σημαντικό μέρος του πληθυσμού, ενώ οι γυναίκες τείνουν να υποφέρουν από φοβίες δυο φορές πιο συχνά από τους άντρες.


Τα τρία κύρια είδη φοβίας είναι η κοινωνική φοβία, η αγοραφοβία  και οι ειδικές φοβίες.

Αν το άτομο δεν αναζητήσει θεραπεία, η φοβία μπορεί να χειροτερεύσει σε σημείο που η ζωή του να επηρεαστεί σοβαρά τόσο από την ίδια τη φοβία, όσο και από τις προσπάθειες του να την αποφύγει ή να την κρύψει.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η καλύτερη βοήθεια για τα άτομα που πάσχουν από φοβίες είναι η ψυχοθεραπεία, ενώ η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά, όταν τα συμπτώματα είναι πολύ έντονα.

Εάν ανήκετε στα άτομα που οι φοβίες σας δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινότητα, διαβάστε μερικούς έξυπνους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να τις διαχειριστείτε:

- Συζητάτε με οικεία πρόσωπα τις φοβίες σας

- Προσπαθήστε να εκτίθεστε σταδιακά στο βαθμό που είναι ανεκτό σε καταστάσεις που σας φοβίζουν, αντί να τις αποφεύγετε τελείως

- Προσπαθήστε να φανταστείτε τον εαυτό σας να αντιμετωπίζει τις φοβίες που σας προκαλούν τρόμο

- Όταν βρίσκεστε αντιμέτωποι με κάποιον από τους φόβους σας, προσπαθήστε να σκέφτεστε θετικά

- Χρησιμοποιείτε διάφορες τεχνικές χαλάρωσης, όταν γνωρίζετε ότι θα βρεθείτε αντιμέτωποι με κάποιον από τους φόβους σας

- Βρείτε τρόπους να διαχειρίζεστε το καθημερινό στρες, που επιτείνει το πρόβλημα των φόβων


http://www.onmed.gr

Share/Bookmark

Συγγραφέας

Επιμέλεια από Korakovouni WebRadio

Επικοινωνήστε με το KWR μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail) στη διεύθυνση korakovouniwr@gmail.com . Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τον ιστότοπό μας για την ενημέρωσή σας.

0 σχόλια:

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.