Header pic

Pic

Αντίθετοι οι φαρμακοποιοί της Αρκαδίας στην επιβαρυνση του ενός ευρώ ανά συνταγή

”Το μέτρο του ενός ευρώ ανά συνταγή θα πετύχει μόνο την επιβάρυνση της τσέπης των ασφαλισμένων”
Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας κ.Φράγκου, σε συνέντευξη της μίλησε για την επιβάρυνση του ενός ευρώ ανα συνταγή.

Αρχικά η κ.Φράγκου τόνισε πως το μέτρο έχει ψηφιστεί από το 2012, όπως και το μέτρο των 25 ευρώ για την εισαγωγή σε δημόσια νοσοκομεία, όλα υπό την πίεση της Τρόικα.



‘’Το μόνο που κάνει αυτό το μέτρο είναι να επιβαρύνει την τσέπη του έλληνα. Πλήττονται κυρίως οι χρόνια ασθενείς που παίρνουν 2-3 συνταγές το μήνα. Αυτά τα χρήματα υποτίθεται πως πάνε για τον ΕΟΠΥΥ. Δεν ξέρω πόσα ακόμα πρέπει να πάνε για τον ΕΟΠΥΥ. Η συμμετοχή πλέον του ασφαλισμένου σε πολλές περιπτώσεις έχει ξεπεράσει το 50%’’, ανέφερε η κ.Φράγκου.





Από την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου θα αρχίσει να καταβάλλεται το ποσό του ενός ευρώ από τους ασφαλισμένους, προκειμένου να πάρουν τα φάρμακα τους.

‘’Οι φαρμακοποιοί καλούμαστε πλέον να κάνουμε τους εισπράκτορες. Η κατάσταση είναι τραγική. Φανταστείτε πως έχουμε μπλοκάκια με απλήρωτες συμμετοχές ασθενών, οι οποίοι δεν έχουν να πληρώσουν για να πάρουν τα απαραίτητα φάρμακα’’, ανέφερε.





Κλείνοντας τόνισε πως ακόμα δεν τους έχουν δοθεί τα οφειλόμενα και πως ακόμα περιμένουν τα χρήματα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.