Header pic

Pic

Πώς να μη σας τσιμπήσει ούτε ένα κουνούπι φέτος!

Το καλοκαίρι έφτασε και μαζί με αυτό ήρθαν και τα κουνούπια! Δείτε πώς θα προστατευτείτε από τα τσιμπήματα και με φυσικό τρόπο, χωρίς να καταφύγετε σε λύσεις αμφιβόλου αποτελέσματος που κοστίζουν.


Βάλτε στο μπαλκόνι ή τον κήπο τα κατάλληλα φυτά!

Δενδρολίβανο, βασιλικός, φασκόμηλο, δυόσμος, λεμονόχορτο, ευκάλυπτος, λεβάντα, σκόρδο, γεράνι, μελισσόχορτο, κρεμμύδια, θυμάρι, καλέντουλα και καλαμίνθη, θα δημιουργήσουν μία προστατευτική περίμετρο που θα κρατήσουν τα κουνούπια μακριά.

Αν δεν έχετε χώρο για φυτά, τα αιθέρια έλαια θα κάνουν την ίδια δουλειά! Επίσης μπορείτε να κάψετε οποιαδήποτε από τα παραπάνω αποξηραμένα βότανα.

Χρησιμοποιείστε αιθέρια έλαια

Διαλύστε αιθέρια έλαια από τα παραπάνω φυτά σε νερό ή νερό και οινόπνευμα και ψεκάστε τους τοίχους και τα φυτά εξωτερικά και εσωτερικά του σπιτιού κάθε 15-20 μέρες.

Αυξήστε την πρόσληψη σε βιταμίνη Β1

Η αύξηση των επιπέδων της βιταμίνης Β1 έχει αποδειχθεί ότι αποτρέπει τα κουνούπια από το να σας τσιμπήσουν.

Αποφεύγετε τροφές πλούσιες σε κάλιο

Έχει αποδειχθεί πως το γαλακτικό οξύ που παράγεται μετά την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κάλιο (μπανάνες) έλκει τα κουνούπια.

Αποφεύγετε τα σκούρα ρούχα

Σύμφωνα με έρευνα τα κουνούπια έλκονται από τα σκούρα ρούχα, άρα καλό θα είναι να προτιμάτε τις ανοιχτές αποχρώσεις.

Αξιοποιείστε τις μυρωδιές που απωθούν τα κουνούπια

Ξίδι και σκόρδο είναι πρώτα στη λίστα!

Φτιάξτε το προσωπικό σας αντικουνουπικό

Προσθέστε 7-10 σταγόνες αιθέρια έλαια σε 2 κουταλιές της σούπας από φυτικό έλαιο και αναμείξτε τα. Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή καθώς τα αιθέρια έλαια είναι αρκετά ισχυρά και θα πρέπει πρώτα να δοκιμάζονται σε ένα μικρό σημείο του σώματος, για τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις.

Προστατέψτε καρπούς και αστραγάλους

Πρόκειται για αγαπημένα σημεία των κουνουπιών. Φρέσκος δυόσμος, βασιλικός, μελισσόχορτο ή λίγες σταγόνες από το προσωπικό σας αντικουνουπικό σε αυτά τα σημεία θα αποτρέπει την «επιδρομή».



Πηγή: http://www.onmed.g

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.