Οι χάρτες της Google μας παρακολουθούν παντού

  • στις Δευτέρα, Αυγούστου 18, 2014 -
  • 0 σχόλια
Θυμίζει σκηνές από την ταινία "Minority Report", όπου ο Tom Cruise τρέχει να ξεφύγει από τον νόμο και συνέχεια υπάρχουν σκαναρίσματα του αμφιβληστροειδούς...


... στέλνοντας στοιχεία σε μια βάση δεδομένων συνέχεια για το που βρίσκεται ο καθένας. Αυτό είναι το αύριο, το σήμερα λέγεται Google Maps. H Google παρακολουθεί το κινητό σας (smartphone), όπου βρίσκεστε, βάζοντας μια κόκκινη κουκκίδα στον χάρτη, να "τιμήσει" το γεγονός (το ταγκάρισμα).

-Πώς σας παρακολουθεί;

- Επισκεφτείτε την σελίδα αυτή, κάνετε είσοδο με το e-mail που χρησιμοποιείτε στο smartphone σας και δείτε που και πως κινείστε. 

Δεν έχει πλέον σημασία τι ρυθμίσεις χρησιμοποιείτε για την ιδιωτική σας ασφάλεια. Όλα καταγράφονται και αποθηκεύονται σε μια τράπεζα δεδομένων και άνετα μπορούν να εμφανιστούν, όποτε ζητήσει κάποιος τα δεδομένα.

Κοιτάζοντας το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αυτής κατάλαβα
α) ότι ζω τη ζωή μου σε μια πολύ μικρή ακτίνα
β) υπάρχουν σημεία που δε θυμάμαι να έχω πάει, αν και λέει ότι τα έχω επισκεφτεί δυο και τρεις φορές

Αν πάλι δε βρείτε στοιχεία, αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν ή νικήσατε το σύστημα. Απλά δοκιμάστε να κλείσετε την τοποθεσία (στο smartphone) και σε λίγες ώρες θα σας ειδοποιήσει το κινητό σας αν θέλετε να το ανοίξετε ξανά!


ΠΗΓΗ: junkee.com

Share/Bookmark

Συγγραφέας

Επιμέλεια από Korakovouni WebRadio

Επικοινωνήστε με το KWR μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail) στη διεύθυνση korakovouniwr@gmail.com . Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τον ιστότοπό μας για την ενημέρωσή σας.

0 σχόλια:

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.