Εκδήλωση για τη διαχείηση του θυμού στο Στάδιο Τεγέας

  • στις Παρασκευή, Μαρτίου 16, 2018 -
  • 0 σχόλια
«ΘΥΜΩΝΩ, ΘΥΜΩΝΕΙΣ, ΘΥΜΩΝΕΙ»

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ 

Ο άνθρωπος γεννιέται θυμωμένος. Το πρώτο κλάμα του νεογέννητου είναι γεμάτο θυμό και απαίτηση για προσοχή. Αυτό το πανίσχυρο συναίσθημα του θυμού είναι κυρίαρχο μέσα στην ψυχή όλων μας, εκτός αν μπορέσουμε να το διαχειριστούμε. Υπάρχουν λίγοι άνθρωποι που καταφέρνουν μόνοι τους να τιθασεύσουν και να εκλογικεύσουν τον θυμό τους̣ - οι περισσότεροι όμως χρειάζεται να το διδαχτούμε.

Το παράδοξο με το θυμό μας είναι ότι, ενώ τον επιτρέπουμε στον εαυτό μας, τον απαγορεύουμε στους άλλους. Ο θυμός μάς κάνει να « βγούμε εκτός εαυτού», να χάσουμε τον έλεγχο της λογικής μας, να πράξουμε παρορμητικά, οπότε το αποτέλεσμα είναι συχνά καταστροφικό: πόλεμοι, συρράξεις, επιθέσεις, βία, φόνοι, τραυματισμοί, χωρισμοί, υλικές καταστροφές, έχουν πολύ συχνά στην αφετηρία τους ανθρώπινο θυμό.

Για να μην αφεθούμε στα ανεπανόρθωτα αποτελέσματα του θυμού, οφείλουμε να ψάξουμε, να βρούμε και να εφαρμόσουμε πρακτικούς τρόπους, ώστε να τον διαχειριστούμε.

Για το ενδιαφέρον και σημαντικό αυτό θέμα θα μας μιλήσει

η κ. Κική Τζωρτζακάκη-Λυμπεροπούλου

Εκπαιδευτικός-Οικογενειακή Σύμβουλος


τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 και ώρα 7.00μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος στο Στάδιο Τεγέας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Share/Bookmark

Συγγραφέας

Επιμέλεια από Korakovouni WebRadio

Επικοινωνήστε με το KWR μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail) στη διεύθυνση korakovouniwr@gmail.com . Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τον ιστότοπό μας για την ενημέρωσή σας.

0 σχόλια:

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.