Header pic

Pic

Το ΓΠΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Με κύριο θέμα τον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιασμό, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίση του ΔΣ.

Και σε αυτό το ΔΣ, όμως, δεν έλειψε η ένταση ανάμεσα στη δημοτική αρχή και την αντιπολίτευση για το θέμα του νομικού συμβούλου του Δήμου, κ. Π. Γαλάνη. 

 
Συγκεκριμένα, η πρόταση του Δημάρχου κ. Μ. Σκαντζού ήταν να οριστεί δικηγόρος για άσκηση αίτησης ακύρωσης κατά της απόφασης με αριθμό 43/20/16-2-2012 της επιτροπής του άρθρου 152 του Ν.3463/2006, ενώπιον τουΣυμβουλίου της Επικρατείας Πρόθεση, λοιπόν, της δημοτικής αρχής είναι να φθάσει το θέμα μέχρι τον Αρειο Πάγο, με το σκεπτικό πως η περιφερειακή επιτροπή που δικαίωσε την προσφυγή του κ. Γαλάνη αποφάσισε κρίνοντας την ουσία και όχι τη νομιμότητα της απόφασης του Δήμου. Η αντιπολίτευση των κκ. Γ. Και Στ. Δαλιάνη, που έχει ήδη εκφράσει τις αντιρρήσεις της για την απομάκρυνση του κ. Γαλάνη, κατηγόρησε τον Δήμαρχο ότι παρατύπησε στέλνοντας αίτημα στο ΣτΕ για την υπόθεση, χωρίς να υπάρχει πριν δημοτική απόφαση η απόφαση Δημάρχου, ενώ ο κ. Σκαντζός υποστήριξε ότι αυτή δεν ισχύει γιατί δεν υποβλήθηκε νόμιμΑ. Ενδιαφέρον, πάντως, παρουσίασε και η πρόταση του κ. Π. Αδάμη, από τη Λαϊκή Συσπείρωση, για δημιουργία νομικού γραφείου του Δήμου, που θα αναλαμβάνει τις υποθέσεις του. Το σίγουρο είναι πως η υπόθεση πια έχει… κουράσει, αποτελώντας σημείο έντονων διαφωνιών, στις συνεδριάσεις του ΔΣ, χωρίς να μπορεί να παρθεί μια συγκεκριμένη απόφαση. Ετσι και χθες, τελικά, δεν βρέθηκαν τα 2/3 των ψήφων που χρειάζονταν να οριστεί η αμοιβή του δικηγόρου που θα εκπροσωπήσει το Δήμο.
Με ευκαιρία την πρόσφατη πυρκαγιά στην Καστάνιτα, ο δ/σ Ν. Πολυμενάκος έφερε στο ΔΣ το θέμα της πυροπροστασίας και τις ελλείψεις που έχουν παρατηρηθεί. Επίσης, ο δ/σ κ. Κόκκωνας αναφέρθηκε σε προβλήματα καθαριότητας που παρατηρήθηκαν σε αρκετές κοινότητες, την Π. Παρασκευή και την Πρωτομαγιά. Τέλος, ο πρόεδρος του Αγίου Ανδρέα κ. Στ. Τσαγγούρης ζήτησε λύση για υπόνομο που έχει εξελιχθεί σε εστία μόλυνσης.


 (πηγή:http://astrosnews.gr/) 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.