Header pic

Pic

Γιορτή της Μητέρας

Η γιορτή της μητέρας ή Ημέρα της Μητέρας είναι κινητή εορτή προς τιμήν της μητέρας και γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του μήνα Μάη.

Εγκαθιδρύθηκε τον 20ό αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικάνικο κίνημα των γυναικών. Η Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα Mothers Friendships Day και συναντήσεις με το όνομα Mothers Day Meetings, κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες. 



Το 1870 η Julia Ward Howe διοργάνωσε μια εκδήλωση φιλειρηνικής συγκέντρωσης μητέρων με το σλόγκαν peace and motherhood με σκοπό, τα παιδιά να μην στέλνονται στον πόλεμο.


Οι αγώνες της ευοδώθηκαν στις 9 Μαΐου του 1914, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Ουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η «Ημέρα της Μητέρας» καθιερωνόταν ως εθνική εορτή των ΗΠΑ τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Από τότε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας τιμούν τη συγκεκριμένη γιορτή.

Με αφορμή τη γιορτή της μητέρας τα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα «Μητέρα» και «Ιασώ» προσφέρουν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε όσες ενδιαφέρονται. Ανάμεσά τους, έλεγχος για μελάνωμα, οστεοπόρωση, τεστ Παπ, ψηλάφηση και υπέρηχος μαστών

Επίσης το Athens Metro Mall, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας διοργανώνοντας έκθεση παιδικής τέχνης και πλούσιες δράσεις για μαμάδες και παιδιά.

Οι Εικαστικοί Εκτός Επιμελητηρίου πραγματοποιούν τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης εικαστικών που διοργανώνουν, αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, στην Πινακοθήκη του Δήμου Νέας Ιωνίας «Παναιτώλιο» στις 13 Μαΐου και ώρα 19.30.

Στην έκθεση παρουσιάζονται τα εικαστικά έργα των καλλιτεχνών που διακρίθηκαν στον διαδικτυακό διαγωνισμό «Mother’s Day Internet Project».

ΠΗΓΗ: wiki-pedia.com / citypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.