Header pic

Pic

Υπάρχει; και φιλότιμο; (του KWR)

   Ο τίτλος του άρθρου αυτού αμέσως σου ταξιδεύει το μυαλό στην γνωστή κωμωδία με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα του Αλέκου Σακελλάριου. Ταυτόχρονα σε προδικάζει ότι θα είναι ένα άρθρο με πολιτικό περιεχόμενο και λόγω της υπόθεσης της ταινίας αλλά και λόγω της τωρινής πολιτικής και οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας. Παρόλο που οι περισσότεροι ξέρετε τα πολιτικά μου πιστεύω και πόσο άνετα μπορούσα να μιλήσω για όλα αυτά, η πολιτική ουδετερότητα που προσπαθούμε να κρατήσουμε σαν Korakovouni Web Radio δεν με <<αφήνει>> να ασχοληθώ με αυτά.

  Ο λόγος που ξεκίνησα να γράψω το 1ο μου άρθρο ήταν ένας ή μήπως δύο; Μμμμ μπορεί και παραπάνω, αλλά με κοινό παρανομαστή. Το φιλότιμο.
Με θλίψη σήμερα το πρωί πηγαίνοντας στην δουλειά μου έπεσα πάνω σε τρία σχεδόν ίδια περιστατικά που έρχονται να αποθηκευτούν στον ίδιο φάκελο της κάρτας μνήμης του μυαλού μου. (Όσο υπάρχει και αυτό).
  Παρασκευή σήμερα και όπως κάθε Παρασκευή ξέρω ότι το μικρό φορτηγάκι του Δήμου περνάει από τα στενά του χωριού μου να μαζέψει τα σκουπίδια. Όντως δύσκολη δουλειά και πολύ δύσκολη. Στον δρόμο για τον Αϊ Στράτη στην κορυφή του χωριού, μία τσάντα με σκουπίδια πεταμένη μέσα στην μέση του δρόμου, το φορτηγάκι περνάει ακριβώς από πάνω της χωρίς να σταματήσει να την μαζέψει. Ανηφόρα λέω, μπορεί να μην θέλει να σταματήσει και να ζορίσει το αμάξι, οπότε σίγουρα θα σταματήσει στην επιστροφή. Και να πω την αλήθεια ανακουφίστηκα και συνέχισα τον δρόμο για την δουλειά μου.
Κατά την επιστροφή μου στο σπίτι μου με την σιγουριά ότι δεν θα δω την σακούλα στον δρόμο διαψεύστηκα
. Βέβαια για να πω την αλήθεια την είδα στην άκρη αυτή την φορά και όχι στην μέση. Καλό αυτό δεν κινδυνεύει μηχανάκι ή αυτοκίνητο. Καλά ρε φίλε δημόσιε υπάλληλε σου έχουν κόψει μισθούς επιδόματα σε έχουν τσακίσει στους φόρους κτλπ. Το καταλαβαίνω να είσαι κάπως αλλά την σακούλα δεν μπορούσες να την μαζέψεις. Βέβαια θα μπορούσα να σου βρω άλλη μια δικαιολογία. Σε αυτό το χωριό φαίνεται τα πετάνε στον δρόμο τα σκουπίδια τους για να μην γεμίζει η χωματερή εγώ να τους την χαλάσω; Έτσι πιστεύω ότι σκέφτηκες. Και καλά έκανες στην τελική γιατί ο ..... (ψάχνω να βρω χαρακτηρισμό) που πέταξε την σακούλα στον δρόμο φαίνεται την βρίσκει να ζει με τα σκουπίδια.
  Ας το κόψω λίγο εδώ και να συνεχίσω τον δρόμο για την δουλειά μου, μπας και βγάλω κανένα μεροκάματο και εγώ. Σε μια στάση στην δεξαμενή του χωριού που έκανα για να περιμένω έναν συνεργάτη μου έριξα μια ματιά στην δεξαμενή. Εκεί είδα το καλύτερο. Σπασμένες καρέκλες και παλιά παγούρια πεταμένα μέσα ενώ ο κάδος είναι ακριβώς δίπλα. Τέλεια λέω πολύ καλά τα πάμε και συνεχίζω τον δρόμο μου για την δουλειά μου. Και τσακ!!! Το τρίτο!!! Κυρία κάτοικος του χωριού (ονόματα δεν λέμε για κατανοητούς λόγους) πετάει τα σκουπίδια της στον κάδο απευθείας από τον δικό της κάδο χωρίς σακούλα. Ε και θα μου πείτε; Ο κάδος ήταν τρύπιος... Χωρίς κανέναν ενδοιασμό και ενώ είδε ότι τα σκουπίδια βγήκαν από κάτω έκλεισε το καπάκι και ατάραχη συνέχισε τον δρόμο για το σπίτι της.
Βέβαια, έμαθα ότι στην δεξαμενή το νερό δεν προορίζεται για τα σπίτια αλλά για τους κήπους και δεν έχει σημασία η καρέκλα και τα πεταμένα παγούρια μέσα. Δεν παθαίνουμε τίποτα μου είπε κάποιος. Όσο για τον τρύπιο κάδο. Θα περάσει και η σκουπιδιάρα του Δήμου οπότε θα τα μαζέψουν. Μια χαρά τελικά όλα. Άδικα αγχώθηκα και μου γύρισαν τα μυαλά ανάποδα.
 Όλοι έχουν φιλότιμο για τον τόπο τους εκτός από εμένα τελικά που κάνω λάθος συλλογισμούς. Θα ξεκινήσω και εγώ να τα πετάω έτσι χύμα μπας και αποκτήσω και εγώ φιλότιμο. 


Με εκτίμηση (και καθόλου τελικά φιλότιμο)
Ηλίας Ι. Λυτρίβης-Μέλιος
Οικοδόμος
Συν δημιουργός-διαχειριστής του Korakovouniradio.blogspot.com 
 
Υ.Γ 1 Είναι το πρώτο μου άρθρο οπότε συντακτικά και άλλα σχετικά λάθη επιτρέπονται

Υ.Γ 2 Για τυχών ορθογραφικά λάθη δεν φέρω καμία ευθύνη εγώ πάτησα έλεγχος ορθογραφίας και μου τα έβγαλε σωστά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.