Header pic

Pic

Της ελιάς το βάσανο... Κίνδυνος και για σοβαρά ατυχήματα (φώτο&βίντεο)



 Κάθε χρόνο τέτοια εποχή έχουμε το μάζεμα της ελιάς. Πλούσια σε ελαιόδεντρα η περιοχή μας, έτσι λοιπόν και οι περισσότεροι κάτοικοι, ασχολούνται με το μάζεμα της ελιάς είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά. Πως όμως αυτό μπορεί να γίνει αιτία σοβαρού αυτοκινητιστικού ατυχήματος; 

 Όπως ξέρουμε είτε κατά το μάζεμα της ελιάς, είτε κατά το κλάδεμα μαζεύονται κλαριά με φύλλα ελιάς ιδανικά για τροφή αιγοπροβάτων. Η μεταφορά τους όμως είναι αυτό που συνήθως είναι η αιτία για ατύχημα. Τοποθετώντας τα κλαριά σε αγροτικά αυτοκίνητα πολλές φορές από ανευθυνότητα των οδηγών (Μη δέσιμο με σκοινί, υπερβολικό και άτσαλο φόρτωμα, μεγάλη ταχύτητα κτλπ) βλέπουμε σε κεντρικούς δρόμους πεσμένα κλαριά με αποτέλεσμα κάποιο αυτοκίνητο ή μηχανή στην προσπάθεια είτε να τα αποφύγουν απότομα ή να περάσουν από πάνω  με αποτέλεσμα να γλιστρήσουν ή να σταματήσουν απότομα για να το αποφύγουν και να δημιουργηθούν σοβαρά ατυχήματα.
  Καλό είναι να υπάρχει μια ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το θέμα γιατί όπως προαναφέραμε οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι. 
 Αφορμή βέβαια για το παραπάνω άρθρο είναι κατά κάποιο τρόπο ένα παραλίγο ατύχημα που πήγαμε να γίνουμε αυτόπτες μάρτυρες και κατά κάποιο τρόπο να έχουμε και συμμετοχή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.