Header pic

Pic

Η Μεταφορά της εικόνας της Παναγίας στο Ορεινό Κορακοβούνι και περιφορά του Προφήτη Ηλία (βίντεο)

Ακολουθώντας τα πατροπαράδοτα έθιμα στο χωριό μας, στο Κορακοβούνι, παραμονές του Προφήτη Ηλία η εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου "ανέβαινε" στο Ορεινό Κορακοβούνι. Όπως τότε έτσι και τώρα, χωρίς ο χρόνος να έχει φθείρει τις αξίες, τα ήθη και τα έθιμα του χωριού...

 ... την παραμονή του Προφήτη Ηλία, στις 19 Ιουλίου 2013, η εικόνα της Κοιμήσεως μεταφέρθηκε στο Ορεινό Κορακοβούνι. Οι πιστοί, μέσα σε πνεύμα και ατμόσφαιρα κατάνυξης συνόδευσαν πεζοί την εικόνα για τα τελευταία 500 μέτρα.

Η Θεία Λειτουργία προς τιμή του Προφήτη Ηλία ξεκίνησε στις 8.00μμ κάτω από τον ήχο της καμπάνας, της ίδιας καμπάνας που άκουγαν οι πρόγονοί μας να κτυπά τέτοια ημέρα. Ο ιερέας του ναού έψαλε τους ύμνους, διάβασε τον άρτο "πλούσιοι επτώχευσαν και ..." και δύο νέοι του χωριού, φουστανελοφόροι, τίμησαν την εικόνα κατά τη μεταφορά της!

Μπορείτε να δείτε παρακάτω την μεταφορά της εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου καθώς και την περιφορά της εικόνας του Προφήτη Ηλία




Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.