Header pic

Pic

Η λύση για να κοιμάστε καλά και να ξυπνάτε καλύτερα

Αν κοιμάστε δύσκολα το βράδυ και το πρωί ξυπνάτε χωρίς καθόλου ενέργεια, οι επιστήμονες ανακάλυψαν έναν τρόπο που θα σας βοηθήσει να διορθώσετε την κατάσταση.



Μήπως δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε το βράδυ, ενώ το πρωί ξυπνάτε κουρασμένοι; Δοκιμάστε να κοιμηθείτε σε μια σκηνή.

Αν σας φαίνεται κάπως δύσκολη η λύση που σας προτείνουμε, σκεφτείτε ότι τώρα στις διακοπές σας, ίσως είναι πιο εύκολο να την εφαρμόσετε.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, η έκθεση μας στο φυσικό φως της αυγής και του σούρουπου, μας βοηθά να συγχρονίσουμε το βιολογικό μας ρολόι, να κοιμηθούμε πιο εύκολα και στη συνέχεια να ξυπνήσουμε ανανεωμένοι.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι όσοι δυσκολεύονται να κοιμηθούν το βράδυ, φάνηκε να ωφελούνται κάνοντας κάμπινγκ.


Όταν οι εθελοντές εκτέθηκαν στο φυσικό κύκλο φως - σκοτάδι για διάστημα μιας εβδομάδας, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ήταν ευκολότερο για αυτούς να κοιμούνται το βράδυ, ενώ ένιωθαν πολύ πιο δραστήριοι, όταν ξυπνούσαν.

''''Με την αύξηση της έκθεσης μας στον ήλιο και τη μείωση της έκθεσης μας στον τεχνητό φωτισμό το βράδυ, μπορούμε να ρυθμίσουμε το βιολογικό μας ρολόι έτσι ώστε να κοιμόμαστε πιο νωρίς το βράδυ και να ξυπνάμε πιο εύκολα και με μεγαλύτερη ενέργεια το πρωί'''', ανέφερε ο επικεφαλής ερευνητής Kenneth Wright, του Πανεπιστημίου του Colorado.

πηγή: pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.