Header pic

Pic

Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων, λόγω κορωνοϊού

Από σήμερα, 19 Μαρτίου 2020, απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με τη συμμετοχή δέκα ή περισσοτέρων ατόμων, ανακοίνωσε σε χθεσινή συνέντευξη τύπου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Η κύρωση για τους παραβάτες είναι διοικητικό πρόστιμο 1000 ευρώ ανά πρόσωπο, ανεξαρτήτως τυχόν άλλων ποινικών ευθυνών ιδίως ποινικών.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός αξιωματούχος, αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις σε κλειστό χώρο με συμμετοχή δέκα ή περισσοτέρων ατόμων. Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, θα πρέπει να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και αποστάσεων μεταξύ των προσώπων. Επανέλαβε την αυστηρή σύσταση, ότι οι πολίτες πρέπει να μένουν στο σπίτι ώστε να αποφύγουν στο μέγιστο βαθμό τις επαφές με άτομα εκτός του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος. Η κυκλοφορία εκτός οικείας πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο και για συγκεκριμένους λόγους.


Αποδεκτές εξαιρέσεις υπάρχουν αποκλειστικά για την μετάβαση στην εργασία, επίσκεψη στο γιατρό, μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών τροφίμων, μετάβαση σε ταχυδρομείο για την απολύτως αναγκαία αλληλογραφία, μετάβαση στην τράπεζα, μετάβαση σε πρατήριο καυσίμων, κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε ανάγκη, σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας απαρέγκλιτα την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρων και την κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Οι επιχειρήσεις, τόνισε, οφείλουν να λειτουργούν μέσω τηλεργασίας και όπου αυτό δεν είναι δυνατό να λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό εκ περιτροπής τηρώντας αυστηρά την αναγκαία απόσταση μεταξύ των εργαζομένων, Απηύθυνε ιδιαίτερη σύσταση στις εταιρίες τηλεφωνικής ενημέρωσης για την ανά δύο μέτρα λειτουργία των θέσεων εργασίας.
Στις 2 με 3 χιλιάδες υπολογίζονται τα κρούσματα στην Ελλάδα

Στις 2 με 3 χιλιάδες υπολογίζονται, με βάση μαθηματικά μοντέλα, τα κρούσματα στην Ελλάδα όπως είπε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας στην χθεσινή καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών.

Αναφερόμενος στα υπόλοιπα στοιχεία της επιδημίας στην Ελλάδα είπε ότι έχουν γίνει ήδη 6 χιλιάδες τεστ από τα οποία έχουν βρεθεί 418 άτομα θετικά στον κορωνοϊό, εκ των οποίων 31 είναι χθεσινά. Από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 64 αφορούν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης, και 79 ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται, ενώ 13 είναι διασωληνωμένοι. Όλοι οι διασωληνωμένοι ασθενείς, που ο μέσος όρος ηλικίας τους κυμαίνεται στα 70 έτη, λαμβάνουν ειδικό κοκτέιλ αντιικών και άλλων φαρμάκων.
Πηγή: https://www.sansimera.gr/news/apagoreuontai-i-sinathrisis-ano-ton-10-atomon-logo-koronoiou

© SanSimera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.