Header pic

Pic

Θα γυρίσει ο τροχός...;;;




Ξεκινώντας να γράφω το άρθρο αυτό έψαχνα ένα τίτλο που να <<δένει>> με τις σκέψεις του μυαλού μου (δεν θέλω σχόλια). Αποφάσισα να το ονομάσω " Θα γυρίσει ο τροχός...;;;" γιατί έχει και μεταφορική και κυριολεκτική σημασία με το άρθρο που διαβάζετε αυτή την στιγμή.

  Αποφάσισα να ξεκινήσω να κάνω μια βόλτα με έναν φίλο μου στην περιοχή Κλίμα ή Αρτίκαινα στο Ορεινό Κορακοβούνι και να γυρίσω στο χωριό μου από το δρόμο του Ορεινού Κορακοβουνίου. Παίρνοντας τον δρόμο για Λεωνίδιο στο 4ο χιλιόμετρο της επαρχιακής όδου Άστρους-Λεωνιδίου στην περιοχή όπου βρίσκεται το εκκλησάκι των Τριών Ιεραρχών έστριψα δεξιά προς σπαστήρα. Ο δρόμος μια χαρά στρωμένος με άσφαλτο. Περνώντας τον σπαστήρα και συνεχίζοντας προς Άγιο Γεώργιο πατήσαμε με το αυτοκίνητο τσιμέντο. Για λίγο βέβαια γιατί ξεκινάνε τα ωραία. Αφού ξεκινήσαμε με χωματόδρομο είπαμε μεταξύ μας "ε τουλάχιστον είναι βατός χωματόδρομος". Τι θέλαμε και το λέγαμε; Δεν καταπίναμε την γλώσσα μας; Λίγο μετά την διχάλα που πάει για Άγιο Γεώργιο ή Αρτίκαινα και συνεχίζοντας για Αρτίκαινα είδαμε τα ωραία. Ένας δρόμος για extreme διαδρομές με ειδικά 4x4 αυτοκίνητα και όχι για Ι.Χ αγροτικά αυτοκίνητα. Ένας διαλυμένος δρόμος με τεράστιες λακκούβες μεγάλου βάθους και πέτρες στον δρόμο που ούτε εγώ δεν μπορούσα να τις σηκώσω (είμαι παλικάρι). Φτάσαμε στο εκκλησάκι των Αγίων Ανάργυρων στην Αρτίκαινα και αφού ξεκουραστήκαμε λίγο κάτω από τον πλάτανο δίπλα στην βρύση, συνεχίσαμε για Ορεινό Κορακοβούνι. Ο δρόμος μια από τα ίδια μέχρι πριν λίγο από το χωριό όπου πριν λίγες μέρες ο Σύλλογος Φίλων Ορεινού Κορακοβουνίου είχε κάνει έργα τσιμεντόστρωσης με δικά του έξοδα. Από απολαύσαμε το νερό την Βρύση του Ορεινού πήραμε τον κανονικό δρόμο επιστροφής για το Κορακοβούνι. Το μικρό κομμάτι που δεν έχει ακόμα γίνει ασφαλτόστρωση δεν το λες εντελώς χάλια αλλά με ένα επιβατικό Ι.Χ το περνάς με κρύα καρδιά.

 Εν έτει 2012 και για να μεταβείς στα κτήματα σου, στα αμπέλια σου ή στο Ορεινό Κορακοβούνι πρέπει να αντιμετωπίσεις λακκούβες, λάσπη και πέτρες στους δρόμους. Σε κάθε προεκλογική περίοδο όλοι τάζουν ότι θα φτιάξουν τους δρόμους και θα τους συντηρούν αλλά σαν κανονικοί πολιτικοί δεν πραγματοποιούν ποτέ αυτά που λένε προεκλογικά. Εκτός αν θέλουν θα σπάμε τα αυτοκίνητα μας με αποτέλεσμα ή να αγοράζουμε νέα ή να δίνουμε μεγάλα ποσά στα συνεργεία για την αποκατάσταση των ζημιών. Μπορεί να έχουν κάποια συμφέροντα. Ποίος ξέρει; 

 Εμείς ένα λέμε όμως!! Ή φτιάξτε τους δρόμους ή θα γυρίσει ο τροχός και θα μας βρείτε μπροστά σας. Ανοχή τέλος. Κάθε υπεύθυνος να αναλάβει τις ευθύνες του!!! Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και το Ορεινό Κορακοβούνι να είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΌ χωριό στην Αρκαδία χωρίς άσφαλτο και για πάμε στα κτήματα μας και στα μέρη των προγόνων μας να υποφέρουμε εμείς και τα αυτοκίνητα μας.

Για το KWR
Ηλίας Ι. Λυτρίβης
Διαχειριστής www.korakovouniradio.blogspot.com. Καλός με τους καλούς, ΚΑΚΌΣ με τους κακούς....
Απολαυμάνοντας τους όμορφους δρόμους μας...
 Υ.Γ Λάθη κλασσικά θα έχω και συντακτικά και ορθογραφικά αλλά δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία για αυτό τα παραβλέπεται. Σημασία έχει το νόημα του κειμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.