Header pic

Pic

Η Ανάσταση του Κυρίου στο Κορακοβούνι (φώτο&βίντεο)

Με το γνωστό παραδοσιακό Κορακοβουνίτικο τρόπο εορτάστηκε και φέτος η Ανάσταση του Κυρίου στο Κορακοβούνι Κυνουρίας.
 Από νωρίς το απόγευμα, οι νέοι του χωρίου συγκέντρωσαν τα κλαριά για τον Αφανό (κάψιμο του Ιούδα), είχαν ετοιμαστεί όλα για την Ανάσταση. Το βράδυ, ο ήχος των καμπανών της εκκλησίας του Αγίου Βασιλείου ακούστηκε και όλοι μαζί, κάτοικοι και επισκέπτες κρατώντας πολύχρωμες λαμπάδες, προσήλθαν στην εκκλησία για να πάρουν το Άγιο Φως και να παρακολουθήσουν την Ανάσταση του Κυρίου.

 «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας ... » ακούστηκε από τον ιερέα στην πλατεία του χωριού κι  ένα  όμορφο θέαμα με τα βεγγαλικά, τη φωτιά του Αφανού που σαν γλώσσα δεχόταν τον Ιούδα και τον γνωστό τρακατρουκο-πόλεμο με τις παραδοσιακές αυτοσχέδιες Κορακοβουνίτικες τρακατρούκες που είχαν ετοιμάσει τα «συνεργεία» να ξεκινά, σε μια πλατεία που θύμησε «εμπόλεμη ζώνη» χωρίς όμως παρατράγουδα και τραυματισμούς.

 Ο κόσμος απόλαυσε το όμορφο θέαμα της τρακατρούκας που θύμισε τις παλιές καλές εποχές και αντάλλασσε ευχές

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες από την Ανάσταση


           
               

























Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.